Repertoire

Het repertoire is zeer gevarieerd en bestaat over het algemeen uit ‘lichtere’ klassieke stukken, met uitstapjes naar het meer ‘populaire’ genre. Zo zingen we bv. liederen van Brahms,  Händel en Mozart, naast die van J. Andriessen, H. Villalobos en A. Sullivan.

Onze muziek beslaat de hele periode van de vroege rénaissance tot de moderne tijd. Het repertoire bestaat o.a. uit aria’s, ballades, volksliedjes en madrigalen. Uiteraard zingen we in verschillende talen. De laatste tijd zingen wij ook veel in het Spaans omdat onze dirigente spaanstalig is.

Er bestaat binnen het koor een z.g. ‘luistercommissie’ die samen met de dirigente geregeld naar nieuwe muziek luistert om zo in overleg met elkaar tot een repertoirekeuze te komen. Over het algemeen wordt er ‘a capella gezonden, bij sommige liederen is er pianobegeleiding, die wordt verzorgd door een van onze alten, Michaela Degenaar.

Binnen ons koor bestaat ruimte voor individuele leden tot solistisch optreden of zingen in bijvoorbeeld een vrouwenkwartet (zie foto hieronder).

Zingend Kwartet

.