Repertoire

Het repertoire is zeer gevarieerd en bestaat over het algemeen uit ‘lichtere’ klassieke stukken met uitstapjes naar het meer ‘populaire’ genre, zoals Our love is here to stay van Gershwin. Onze muziek beslaat de hele periode van de vroege renaissance tot de moderne tijd. Het repertoire bestaat onder andere uit aria’s, ballades, volksliedjes en madrigalen.

Zo zingen we het Afschiedslied van Brahms,  Lascia ch’io pianga van Händel, Kyrie van Ramirez,  El Grillo van Despréz, die Forelle en Zum Sanctius van Schubert en Lacrymosa van Mozart.

Ons repertoire wordt up to date gehouden door de muziekcommissie,  die samen met de dirigente geregeld luistert naar nieuwe muziek om zo in overleg met elkaar tot een vernieuwing van ons repertoire te komen.

Binnen ons koor bestaat er ruimte en aandacht voor solistisch optreden of om deel te nemen aan het zingen in een vrouwenkwartet.

We zingen in alle talen, waaronder Japans, Swahili, Russisch en Jiddisch. Maar onze Spaanstalige dirigente brengt een bijzonder Spaans repertoire aan. We zingen veel Zuid-Amerikaanse volksmuziek en Zuid-Amerikaanse licht-klassieke muziek in het Spaans, zoals Cucú cucú en Triste España van del Encina en Los Quatro molaros van Lorca. En natuurlijk zingen we in het Italiaans, Frans, Engels en Duits en heel af en toe Nederlands, zoals .

Nuttige links voor de koorliefhebber:

.